Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Altijd lekker

Groenten zijn een belangrijk onderdeel van de Schijf van Vijf. Groenten bevatten weinig calorieën en veel gezonde voedingsstoffen. Groenten zijn er in vele soorten en maten en zijn bijna niet weg te denken uit onze maaltijden. Ruyken kan 24 uur, 7 dagen per week alle soorten groenten leveren tot in de keuken, indien gewenst zelfs voorgesneden en verpakt. Op deze pagina vindt u een greep uit ons assortiment.

Meest verkochte groenten

Sperzieboon

De sperzieboon is ook wel bekend onder de naam prinsessenboon. Sperziebonen kunnen breed ingezet worden. U kunt ze koken, stoven of roerbakken. Onze sperziebonen komen uit Spanje, Nederland en Marokko.

Snijboon

Iedereen kent ze wel: de platte bonen die tot wel 25 cm lang kunnen groeien. De snijboon komt beter tot zijn recht als deze, zoals de naam het al zegt, gesneden gegeten wordt. Onze snijbonen komen uit Spanje, Nederland, Marokko en Brazilië.

Asperge

Asperges zijn de witte of groene scheuten van de aspergeplant. Witte asperges groeien onder de grond en krijgen geen licht, vandaar de kleur. Een witte asperge heeft een zachte maar kenmerkende smaak. Groene asperges leven boven de grond en hebben een wat sterkere smaak dan witte asperges. Met asperges kunt u heerlijk klassiek koken, roerbakken of salades van maken.

Kousenband

Een kouseband lijkt op een uitgerekte sperzieboon. Vaak zijn deze rond de 25 centimer, maar een kouseband kan wel tot één meter lang worden. Een goede kouseband herken je aan het feit dat ze sappig en stevig zijn. Kouseband heeft een boonachtige zoete smaak.

U kunt ze koken, stoven of roerbakken. Ze zijn heerlijk te combineren met ingrediënten uit bijvoorbeeld de Surinaamse keuken.

Zeekraal

De zeekraal is als geen ander bestand tegen zoute omgevingen. De zeekraal neemt tijdens de groei zout op en heeft daardoor een zilte en pittige smaak. Je kunt de zeekraal roerbakken met andere groenten zoals asperges, maar deze is ook erg lekker in vis en vleesgerechten.

Lamsoor

Lamsoren zijn lange groene bladeren welke lijken op lamsoren. De lamsoor wordt ook wel een zeeaster genoemd en behoren tot de zeegroenten. Net als de Zeekraal heeft de lamsoor een zoute smaak. De zilte smaak zorgt ervoor dat ze goed passen bij visgerechten.

Kool

Er zijn vele soorten kolen. Zo is er bijvoorbeeld de spitskool, witte kool, rode kool en bloemkool. De kool wordt wereldwijd gegeten en kan op verschillende manieren gebruikt worden. Iedere kleur heeft zijn eigen karakter en smaak. De witte kool is heerlijk door een wokgerecht, rode kool door een salade. Wist u dat de kool ook wel een superfood is? Kolen bevatten veel vitaminen, mineralen en volop geneeskrachtige eigenschappen.


Peen

Een van de meest geconsumeerde groente! De winterpeen lijkt in veel opzichten op een gewone wortel. Echter is de winterpeen veel groter, harder, dikker en vleziger. Een winterpeen is buiten de koelkast tot wel een maand te bewaren. Het is een gezond, lichtzoet en knapperig. U kunt het eten als een tussendoortje, maar ook een heerlijke roerbakgerecht of hutspot mee maken.

Biet

Een echte oer-Hollandse superfood. Bieten zijn donkerrode knollen, boordevol vitaminen en krachtige antioxidanten. Ze zijn erg voedzaam en heel lekker. Bieten hebben een fris, zoete en aardse smaak. Heerlijk als schotel, in een salade of als sapje.

Kai-Lan

Familie uit het verre oosten van de broccoli, wij kennen het beter als de Chinese broccoli. Deze groente komt veel voor in de Thaise, Koreaanse en Chinese keuken. De smaak lijkt op die van broccoli maar is wat bitterder en sterker. Dat kunnen we niet zeggen over het uiterlijk, de Kai-Lan heeft kleine bloemen, lange stengels en leerachtige bladeren. Kai-Lan is het lekkerst in een roerbakgerecht of wokschotel.

Amsoi

Amsoi is een tikje bitter en pittig van smaak. De amsoi bestaat uit lichtgroene en stevige bladeren die kruidig en mosterdachtig smaken. Logisch, want de amsoi is familie van de mosterdplant. Amsoi wordt vaak in de Surinaamse keuken gebruikt en kan makkelijk geroerbakt worden of in een salade geserveerd worden.

Met
liefde bij
u voor
de deur

Als groente en fruit groothandel met gecertificeerde leveranciers en jarenlange ervaring leveren we alles dagvers op het gebied van verse groenten en fruit. Dit doen wij zo milieuvriendelijk als mogelijk, we zijn duurzaam, rijden elektrisch en hebben onze eigen gekoelde auto's.

Bestel zelf uw producten eenvoudig online of geef uw bestelling telefonisch door. Gratis eerste proefbestelling voor nieuwe klanten en gratis bezorging door heel Nederland en België. Wij kunnen zowel onbewerkte producten op pallet niveau leveren als voor de retail en grootkeuken tot per stuk voor horeca en catering. 

Een spoedlevering? Geen probleem! Wij zijn 24/7 bereikbaar, vandaag besteld is morgen in de keuken.

Geinteresseerd? Meld je aan!

Hulp nodig?
Wij helpen graag

Vul ons bel-mij-terug formulier in en wij bellen u z.s.m. terug om uw vraag te beantwoorden.